Friday, November 28, 2008

Timbalan Menteri Pelajaran meninggal dunia

Seluruh warga SMK Seri Rompin mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Datuk Razali Ismail. Al-fatihah.

Seperti dilaporkan oleh mStar Online:

Timbalan Menteri Pelajaran meninggal dunia

KUALA LUMPUR: Timbalan Menteri Pelajaran Datuk Razali Ismail meninggal dunia secara mengejut di Institut Aminuddin Baki, Genting Highlands dekat sini kira-kira 6.30 petang tadi.
Perkara itu disahkan oleh Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Alimuddin Mohd Dom ketika dihubungi Bernama, hari ini. Difahamkan Razali, 59, yang juga anggota Parlimen Kuala Terengganu rebah ketika bermain badminton di institut itu. Alimuddin berkata, jenazah Allahyarham akan dibawa ke Hospital Bentong, Pahang. Razali meninggalkan seorang isteri Datin Nooraini Lob Yusoff dan lima anak.

Sementara itu, seorang kakitangan institut itu berkata ketika kejadian, Razali sedang bermain badminton di situ untuk beriadah dengan beberapa kakitangan institut berkenaan.

"Dia tidak ada acara spesifik di situ tetapi dia datang untuk berekreasi," katanya. Menteri Pelajaran Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein ketika dihubungi pula berkata kematian Razali merupakan satu kehilangan besar kepada kementeriannya.

"Terlalu sedih...Ia satu kehilangan besar," katanya menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS). Hishammuddin berkata beliau sedang menguruskan jenazah Allahyarham di tempat kejadian.

3 comments:

Serisuryati said...

Saya sangat terkejut dengan berita kematiannya ini. Beliau seorang menteri yang sangat aktif.

w said...

Semoga rohnya diselubungi rahmat...

GuruBashid said...

Al-Fatihah untuk beliau dan takziah untuk keluarga beliau