Thursday, October 30, 2008

Menilai Lelaki Melalui Pegerakannya.

Sebenarnya tidak sukar untuk mengenali lelaki, jika tahu menilai tingkahlakunya. Pada lelaki tingkahlakunya lebih bermakna daripada kata-katanya terutama bila dia berbual dengan wanita.

Mengangguk-angguk kepala:

Apabila anda berbual dengan seorang lelaki dan dia menggangguk-anggukkan kepalanya, itu membuktikan yang lelaki itu seorang yang mengambil berat dan sentiasa ingat mengenai diri anda. Dia juga suka membantu apabila diperlukan.

Mendekatkan badan:

Apabila seorang lelaki mendekatkan badannya kepada diri anda apabila anda berbual dengannya, dia adalah seorang lelaki yang menarik dan mampu menarik ramai orang lain tetapi jaga-jaga, kadang lelaki seperti ini bersikap keterlaluan.

Merenung:

Lelaki ini jenis peminta kerana dia mahu mengetahui apa yang anda boleh tawarkan kepadanya sama ada dalam perkerjaan, persahabatan ataupun dalam percintaan.

Menggerakkan tangan dan badan:

Lelaki ini memberansangkan, bertanggungjawab dan mempunyai rasa cinta yang mendalam. Lelaki ini beranggapan kata-kata tidak cukup untuk buktyikan kesuciaan cinta. Oleh itu pergerakan adalah sebagai bukti untuk menunjukkan kesungguhan. Dia juga seorang yang sensitif dan baik hati.

Suka berdiri:

Apabila bercakap, anda duduk dan dia berdiri. Lelaki jenis ini melambangkan jiwanya yang suka menguasai dan mengongkong. Dia suka mempengaruhi orang lain untuk kepentingan dirinya dan dia juga pantang mengalah.

Memandang mata:

Ini dalah lelaki yang yakin dan berterus terang. Dia juga sentiasa memberi perhatian, berusaha menjaga hati semua orang tanpa mengira rapat atau tidak hubugan dia dengan orang itu.

Sensitif pada jarak:

Bila bercakap dengan orang lain, lelaki ini duduk atau berdiri pada jarak tertentu bergantung kepada sejauhmana kemesraannya dengan orang itu. Dia jenis lelaki yang tahu apa yang insan lain tidak suka.

Meniru gerak:
Lelaki ini terpengaruh dengan rasa dan tingkahlaku orang lain yang suka mempengaruhinya. Dia mudah dibawa berbincang dan suka menurut asalkan ia tidak menimbulkan masalah.

Cara-cara mengenal tingkahlaku di atas adalah di antara cara-cara mengenal lelaki. Berguna kepada sesiapa juga yang hendak mengenal seseorang lelaki.

Nota: Artikel ini adalah untuk bacaan semata-mata bagi menambah ilmu pengetahuan dan bukan untuk dipercayai 100%. Artikel ini saya petik dari laman web Anna Abadi yang pernah berada di alam maya satu ketika dahulu dan ia adalah hakmilik penulis asalnya. Oleh itu setinggi-tinggi penghargaan hanya kepada Anna Abadi dan pemilik asal artikel ini, walau siapapun dirinya dan di mana juga dia berada.

No comments: