Thursday, June 10, 2010

Rahsia keperibadian di sebalik Email seseorang


Guna Nama Penuh:

Sekiranya dia menggunakan nama alamat email dengan nama penuhnya, contohnya sakura_alias@gmail.com., ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya. Tapi ingat, jangan cuba hendak memperlekehkannya !

Nama Depan dan Tengah:

Contoh: Ahmad Abdullah Sani. Dia menggunakan alamat emailnya sebagai Ahmad Abdullah@yahoo.com, iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

Nama dan Tahun:

Contoh: Siti2010@gmail.com. Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini (kalau nak ajak kahwin...heh...lambat, banyak songeynya..). Kewujudan tahun di akhir nama seolah-olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan. Pendek kata dia menunjukkanpegangan yang mudah berubah-rubah.

Nama Samaran:

Huhuhu....ramai yang suka buat email guna nama samaran. Contohnya, jerangkonggirz @yahoo.com. Dia dikatakan seorang yang gemar hidup dalam khayalan sehingga kadangkala menyusahkan malah menakutkan orang lain. Namun dia disukai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan orang selesa berada di sisinya. Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya yang tersendiri atau setidak-tidaknya boleh menjadi partner kepada raja lawak ...!!

Nombor dan Abjad:

Contoh: WNK9789@yahoo.com. Nama diwakili nombor dan abjad sahaja. Ia menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu "membuka" dirinya kepada seseorang. Itupun jika kepercayaannya mampu diraih. Jika tidak....kirim salam...!!

No comments: