Tuesday, July 26, 2011

Kita bertanggungjawab terhadap kehidupan kita

Mungkin benar kita tidak boleh mengatasi tahap pemikiran yang kita miliki sekarang. Bagaimanapun, kita sebenarnya boleh menentukan hadnya dan kita boleh menambahnya dengan menukar cara kita berfikir.

Kita tidak terikat selama-lamanya dengan had yang ada sekarang. Kita boleh berkembang. Kita boleh menambah skop pencapaian kita dengan menambah had pemikiran kita dan mempertingkatkan tahap harapan kita.

Yang penting sekali bagi kita, ingatlah bahawa kita sebenarnya bertanggungjawab bagi kehidupan kita. Jawapan bagi semua masalah dan kejayaan yang kita alami terdapat dalam diri kita sendiri. Lihatlah ke dalam diri sendiri untuk mendapatkan jawapan bagi mencapai apa yang paling kita ingini dalam hidup ini.

2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum,
Ayahanda,
May This Ramadan be as bright as ever.
May this Ramadan bring joy, health and wealth to you.
May the festival of lights brighten up you and your near and dear ones lives.
May this Ramadan bring in u the most brightest and choicest happiness and love you have ever Wished for.
May this Ramadan bring you the
utmost in peace and prosperity.
May lights triumph over darkness.
May peace transcend the earth.
May the spirit of light illuminate the world.
May the light that we celebrate at Ramadan show us the way and lead us together on the path of peace and social harmony.
Wish you a very happy Ramadan Mubarak.

*It's Me

Cikgu Sazili said...

It's Me,

Terima kasih di atas kata-kata (doa) yang begitu menarik dan penuh pengertian. Insya Allah semoga Ramadhan Kareem ini akan mampu menjadikan kita semua insan yang sentiasa bersyukur dan bertaqwa kepada Nya.Terima kasih dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Batin buat anakanda.